Wszystkie nowe produkty

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS

8437001476268

Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.

10,74 zł
Wysyłka w czasie 24h-96h
Ilość
Dostępny

Opis

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS

Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.

Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę na dzień. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

Składniki:

algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sposób przygotowania:

Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi.Gotować według uznania ok. 5 minut.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
  • Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
  • Tłuszcz: 2,0 g;
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
  • Węglowodany: 3,0 g;
    - w tym cukry: 0 g;
  • Błonnik: 34 g;
  • Białko: 17 g;
  • Sól: 12,4 g
Informacja alergenna:

Może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.

Zalecane warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

Producent:

PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA (Hiszpania)

Produkt ekologiczny

Szczegóły produktu
8437001476268
563 Przedmioty

Opis

Certyfikat BIO
tak
Produkt wegetariański
tak
Bez glutenu (w składnikach)
tak
Zobacz także

Indeks: 8713576277999

Marka: TERRASANA

MATA DO SUSHI BAMBUSOWA (MAKISU) (1 sztuka) - TERRASANA

Makisu to japońska mata do toczenia sushi. Mata wykonana jest z mocnych, płaskich patyczków bambusowych i wysokiej jakości przędzy. W Japonii makisu stosuje się również do wyciskania wilgoci z ugotowanych warzyw. Na przykład warzywa są łatwiejsze do przetworzenia, na przykład w sałatce lub sushi.

Cena 20,63 zł
Więcej
Produkt dostępny
50 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 5907738155697

Marka: BIO PLANET

SPIRULINA W PROSZKU (GLONY) BIO 600 g - BIO PLANET

Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się bardzo...

Cena 47,96 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: 5907709957831

Marka: BATOM

CHLORELLA TABLETKI BIO 250 g (1 TABLETKA 200 mg) – BATOM

Suplement diety. Chlorella, czyli alga słodko lub słonowodna to mikroskopijny glon. Dzięki swoim właściwościom oczyszcza organizm z toksyn, metali ciężkich. Wspomaga naturalną zdolność obronną organizmu, rozwój pożytecznej mikroflory jelit oraz ich perystaltykę. 1250 tabletek, gramatura tabletki to 200 mg

Cena 63,29 zł
Więcej
Dostępny

Indeks: 5901549275308

Marka: DIET FOOD

CHLORELLA PROSZEK BIO 200 g - DIET FOOD

Produkt ten należy do rodziny SUPERFOOD - zwiera cenne dla organizmu składniki w nieprzetworzonej formie. Chlorella jest najbogatszym źródłem chlorofilu, który zwiększa produkcje czerwonych krwinek w organizmie. Jest bogatym źródłem białka, witamin z grupy B, żelaza, wapnia. Oczyszcza również organizm z toksyn.

Cena 49,99 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Komentarze

Napisz swoją opinię

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS

Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.

Napisz swoją opinię